Functioneel trainen

Functioneel trainen met focus op je dagelijks leven

Functioneel trainen is een vorm van fitness waarbij de focus ligt op bewegingen die onderdeel zijn van je dagelijks leven. Schiet het in je rug wanneer je bijvoorbeeld bezig bent in de tuin? Of krijg je last van je schouder als je moet serveren bij tennis? Dan is het een goed idee om functionele trainingen toe te voegen aan je sportschema!

Ook wanneer je aan het revalideren bent na bijvoorbeeld een knieoperatie is functioneel trainen heel goed voor je. Door functionele oefeningen uit te voeren stoom je je knie dan eigenlijk klaar voor de belasting die jouw leefstijl met zich meebrengt. Functioneel trainen bevordert je herstel en de snelheid van jouw revalidatieproces!

Welke materialen gebruik je bij functioneel trainen?

Je traint met name met je eigen lichaamsgewicht. Ook kun je kleine materialen gebruiken, zoals kettlebells, corebags en elastieken. Begin je oefeningen met een lage weerstand, of met alleen je eigen lichaamsgewicht. Op deze manier kun je je lichaam laten wennen aan de nieuwe vorm van belasting. Wanneer je op deze manier traint, bereik je niet alleen sportieve prestaties. Ook hele alledaagse bezigheden, zoals traplopen, gaan je gemakkelijker af.

Waarom is functioneel trainen goed voor je?

✅ Je traint meerdere spiergroepen tegelijk.
✅ Het is goed voor de beweeglijkheid van je lichaam.
✅ Het verbetert je coördinatie en aansturing.
✅ Je krijgt meer balans in je lichaam.
✅ Je traint je uithoudingsvermogen.

Aan de slag met functioneel trainen?

We nodigen je graag uit voor een proeftraining! Je bent van harte welkom in ons fitnesscentrum.

Meld je aan voor een gratis PROEFles!

Wil je gebruik maken van een gratis proefles EGYM of functioneel trainen? Of wil je een keer meedoen met een gratis groepsles bij Sportcentrum Focus Fit? Laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

LET OP: elke week slechts 7 gratis plaatsen beschikbaar!