De beste zorg en begeleiding voor optimale resultaten

De (sport)fysiotherapeuten van Fysio Kempe verzorgen samen met de bewegingsdeskundigen van Focus Fit beweegprogramma’s voor mensen die na een blessure of ziekte gericht aan hun herstel willen werken. Deze samenwerking maakt dat we onze leden de beste zorg en aandacht kunnen geven in Goes.

Fysiotherapie bij Fysio Kempe

De fysiotherapeuten van Fysio Kempe zijn de experts in houding en beweging. Fysiotherapie helpt bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysio speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten. Door de sportfysio worden mensen behandeld die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen worden door de sportfysio begeleid en geadviseerd. Anderzijds worden ook (kwetsbare) doelgroepen behandeld, zoals ouderen, bij wie sport deel uitmaakt van de therapie. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Wat is dry needling therapie?

Dry needling wordt steeds vaker ingezet als efficiënte behandelmethode voor het ‘myofasciale pijn syndroom’ (MPS). Met dry needling wordt pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren behandeld. Dry needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ (acupunctuur)naald in de aangedane spier(en). Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is niet te vergelijken met acupunctuur. De behandeling resulteert vaak snel in een directe pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid van de betrokken spier(en) en/of gewrichten. Ook verbetert dry needling coördinatie, mobiliteit en kracht. Dry needling wordt steeds vaker toegepast, ook in de sportwereld (bijvoorbeeld bij voetbal, wielrennen en schaatsen).

De specialisaties van Fysio Kempe

Fysio Kempe is gespecialiseerd in revalidaties na (sport)blessures of operaties, zoals kruisbandrevalidaties, peesproblematiek en fracturen. Ook is Fysio Kempe gespecialiseerd in sportspecifieke hersteltraining. Daarnaast heeft Fysio Kempe als specialisatie het behandelen van hoofdpijn gerelateerde klachten.

Meld je aan voor een intake bij de sportfysio!

Wil je een intake bij de (sport)fysiotherapeut, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!