Indoor cycling / spinning
Op de fiets voor een fitter lichaam

Indoor cycling / spinning

Indoor cycling

Indoor cycling is een groepsles op krachtige en opzwepende muziek, gericht op het verbeteren van de conditie. Bij indoor cycling bepaal je zelf de weerstand van de fiets, waardoor iedereen mee kan doen. Indoor cycling doe je op je eigen niveau.

Op de muziek doe je verschillende oefeningen, zoals staan, zitten, sprinten of klimmen. Omdat er veel ritmes en technieken gebruikt worden, is het effect hiervan groot.

Spinning

Spinning is een groepsles op muziek, waarbij je de weerstand bepaalt door het op of terug draaien van de weerstandsknop. Tijdens een les spinning trainen we op hartslag met het Polar club systeem. Met je eigen Polar hartslag horloge of bandje met optische hartslagmeting fiets je in een bepaalde hartslagzone die bij verschillende oefeningen horen.

Jouw hartslag (zone) wordt weergegeven op een groot scherm voorin de zaal. De instructeur geeft de juiste oefening en hartslagzone aan waarin gespind moet worden. De lessen worden afgewisseld in intensiteit. Zo zijn er endurance, interval, strength en recovery lessen. Tevens is er één maal in de zoveel weken race day. De muziek tijdens een les spinning is gelijkmatiger dan tijdens een les indoor cycling, om zo tijdens een oefening in dezelfde hartslagzone te kunnen blijven.

Vrijwel iedereen kan veilig deelnemen aan de spinninglessen. Het grote voordeel van de lessen is de toegankelijkheid. Na verloop van tijd kan iedereen veilig trainen op de verschillende intensiteitsniveaus (ook mensen met medicatie om de hartslag lager te houden). Een goed uithoudingsvermogen wordt ontwikkeld door alle onderdelen van het cardiovasculaire systeem te trainen.

Let op! Voor de spinninglessen heb je een Polar hartslagmeter of horloge van Polar nodig met optische meting.

Hoe ziet een les indoor cycling of spinning eruit?

We starten de training met het juist instellen van de fiets, waarbij een trainer je graag helpt. Daarna beginnen we met een warming-up op de fiets. Tijdens de training word je gemotiveerd door een gecertificeerde trainer om het uiterste uit jezelf te halen en steeds een stapje verder te gaan. Uiteraard bepaal jij je eigen tempo en weerstand van je fiets. Neem voor de training comfortabele sportkleding- en schoenen, een flesje water en een handdoek mee. Een fietsbroekje/fietsschoenen met spd kliksysteem kan fijn zijn, maar is geen vereiste!

Polar

Wij zijn Polar dealer en verkopen verschillende horloges en hartslagmeters. Wil je hier meer informatie over of wil je een keer een spinningles proberen, vraag naar de mogelijkheden aan de balie.

Online inschrijven