Senioren fit

Senioren fit voor een goede gezondheid

Senioren fit is voor de wat oudere doelgroep een sportief moment waarin je kunt werken aan een gezonde leefstijl! De ervaring leert dat we in het algemeen minder gaan bewegen naarmate we ouder worden. Daar komt bij dat er tegenwoordig minder vrije tijd is dan een aantal jaar geleden. Maar wie nu niet voldoende aandacht besteedt aan het behouden van een goede gezondheid, loopt straks een verhoogd risico op gezondheidsklachten, afname van spierkracht en het poreuzer worden van botten.

Uithoudingsvermogen en kracht

De dagelijkse activiteiten willen we zo lang mogelijk zelf blijven doen. Belangrijk is daarbij, hoe vitaler je bent, hoe gemakkelijker het gaat. Bij Focus Fit sport je samen met leeftijdsgenoten, onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers. Dit maakt het sporten niet alleen plezieriger, jouw sportmoment wordt zo ook een sociale activiteit. We werken aan je uithoudingsvermogen door gebruik van te maken van onze cardioapparatuur. Zo zijn in ons sportcentrum hometrainers, loopbanden, crosstrainers en roeitrainers te vinden. Daarnaast besteden we ook aandacht aan je kracht. De nadruk ligt hierbij op functioneel trainen. Wanneer je functioneel traint voer je oefeningen uit die het doel ondersteunen. Het functioneel trainen zal dan ook bestaan uit (kracht bevorderende) oefeningen met bewegingen of handelingen die we in het dagelijkse leven uitvoeren. Dit om de soepelheid van de gewrichten en de kracht te bevorderen. Ook de botdichtheid zal toenemen. Regelmatig sporten houdt je niet enkel vitaal, maar helpt tevens je energie op peil te houden. En met een hoger energieniveau houd je meer tijd over voor overige activiteiten!

Nieuwsgierig naar een les senioren fit?

We nodigen je graag uit voor een gratis proefles senioren fit! Trek voor je proefles comfortabele sportkleding en sportschoenen aan en neem een flesje water en handdoek mee.

Meld je aan voor een gratis PROEFles!

Wil je gebruik maken van een gratis proefles EGYM of functioneel trainen? Of wil je een keer meedoen met een gratis groepsles bij Sportcentrum Focus Fit? Laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

LET OP: elke week slechts 7 gratis plaatsen beschikbaar!