Core stability

Core stability voor een betere rompstabiliteit

Core stability betekent letterlijk rompstabiliteit. Stabiliteit is het toppunt van coördinatie. De stabiliteit van een gewricht en dan in het bijzonder voldoende rompstabiliteit is een voorwaarde voor het goed bewegen van een gewricht.

Wat train je met core stability?

Een goede rompstabiliteit zorgt dat de krachten van de ledematen naar de romp en vice versa goed overgedragen worden. Daarnaast is de kans op blessures, met name rugblessures, veel kleiner. Een goede rompstabiliteit is de basis voor het beoefenen van elke sport. Aangezien je romp een groot onderdeel van je lichaam is, speelt deze een grote rol bij het ontwikkelen en voorkomen van afwijkingen en pijn in je lichaam. Vooral wanneer het aankomt op stabilisatie en het overbrengen van kracht is je core erg belangrijk.

Core stability bij Focus Fit

Des te zwakker je core stabiliteit, des te groter de kans dat je een probleem zult ontwikkelen in je algehele beweging. Bij Focus Fit zijn de core stability lessen in groepsverband en deze lessen worden gegeven door een fysiotherapeut. Met afwisselende oefeningen, gericht op je core, wordt het lichaam versterkt.

Nieuwsgierig naar een les core stability?

We nodigen je graag uit voor een gratis proefles core stability! Trek voor je proefles comfortabele sportkleding aan en neem een flesje water en handdoek mee.

Meld je aan voor een gratis PROEFles!

Wil je gebruik maken van een gratis proefles EGYM of functioneel trainen? Of wil je een keer meedoen met een gratis groepsles bij Sportcentrum Focus Fit? Laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

LET OP: elke week slechts 7 gratis plaatsen beschikbaar!