Core Stability
Werken aan een sterke rompstabiliteit

Core Stability

Core stability betekent letterlijk rompstabiliteit. Stabiliteit is het toppunt van coördinatie. De stabiliteit van een gewricht en dan in het bijzonder een voldoende rompstabiliteit is een voorwaarde voor het goed bewegen van een gewricht.

Een goede rompstabiliteit zorgt dat de krachten van de ledematen naar de romp en vice versa goed overgedragen worden. Daarnaast is de kans op blessures, vooral rugblessures, veel kleiner. Een goede rompstabiliteit is de basis voor het beoefenen van elke sport. omdat je romp erg groot is (en de spieren die hieraan vastzitten ook) speelt deze een grote rol bij het ontwikkelen en voorkomen van afwijkingen en pijn in je lichaam. Vooral wanneer het aankomt op stabilisatie en het overbrengen van kracht is je core erg belangrijk.

Des te zwakker je core stabiliteit, des te groter de kans is dat je een probleem zult ontwikkelen in je algehele beweging. Overigens is een ‘te sterke’ core stability vaak ook niet goed. Bij Focus Fit wordt de corestability gegeven in groepsverband door een fysiotherapeut. Met afwisselende oefeningen, gericht op je core, wordt het lichaam versterkt. Trek comfortabele sport kleding aan en neem een flesje water en handdoek mee.

Online inschrijven

De komende groepslessen staan gepland op:

  • dinsdag, 13 april om 09:00 - 10:00 uur
  • dinsdag, 27 april om 09:00 - 10:00 uur